Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Polițiștii sătmăreni au lansat Campania „10 pentru siguranță”
Veronica Bretan  - Vineri, 6 Septembrie 2019

Polițiștii sătmăreni au lansat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă susținută de purtătoarea de cuvânt a IPJ Satu Mare, Paula Gabor și subinspectorii de poliție Felicia Hrihorișan și Daniel Ilban, Campania „10 pentru siguranță”.

Pentru polițiștii sătmăreni este o prioritate începutul de an școlar și tocmai din acest motiv în perioada 7-20 septembrie vor fi angrenați în Campania „10 pentru siguranță” alături de structurile județene din cadrul MAI: Instituția Prefectului, Inspectoratul  Județean de Jandarmi, ISU „Someș”, Agenția Națională Antidrog și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane. 

Reprezentanții acestor instituții vor desfășura mai multe activități care au ca scop comun siguranța elevilor.

Conform purtătoarei de cuvând a IPJ Satu Mare, Paula Gabor, prima acțiune care se va desfășura în cadrul campaniei va avea loc sâmbătă, 7 septembrie, de la ora 17.00 la Mallul Nepi. „Polițiști, pompieri și jandarmi vor interacționa cu copiii și părinții acestora.Îi vom angrena pe copii în jocuri interactive prin care să-i conștientizăm de importanța regulilor de circulație și nu numai, în urma cărora ei vor fi răsplătiți cu mici atenții din partea noastră. De asemenea vom transmite sfaturi preventive părinților și persoanelor interesate de siguranța copiilor, sfaturi care privesc siguranța copiilor la școală și de la școală, sfaturi care privesc preocupările elevilor pe care aceștia le au când își petrec timpul liber. Etc.”

Polițiștii și reprezentanții instituțiilor MAI și-au propus ca pe toată perioada desfășurării campaniei să ajungă în 20 de unități de învățământ din județ, 12 licee și opt școli gimnaziale.

Subcomisar de poliție Hrihorișan Felicia din cadrul compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității a declarat că datorită unei colaborări foarte strânse cu Centrul de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog majoritatea activităților care vor fi desfășurate în licee vor avea legătură cu tematica antidrog, dar și de prevenire a traficului de persoane.  „Vor fi implicați elevi din toate cele patru licee din Carei și din cele două licee din Negrești Oaș . De asemenewa activitățile în licee se vor mai desfășura chiar și în orașele mai mici, Ardud, Supur, Tășnad. Ne adresăm atăt elevilor, cât și părinților și profesorilor. În acest sens pregătim organizare a unei sesiuni de  informare cu profesorii și părinții din Tășnad pe tematica antidrog, o sesiune care va avea loc pe 16 septembrie în sala Unirea Tășnad cu sprijinul primăriei.”

Aceasta a mai subiliniat că vor avea loc activități importante și opt școli în școli gimnaziale, patru din municipiu și patru din județ.

O activitate mai importantă va avea loc vineri, 13 septembrie, la Medișu Aurit unde copiilor le vor fi prezentați și o parte din câinii poliție județului Satu Mare care știu să depisteze drogurile. Prin aceste activități polițiștii își doresc să „intre în contact cu aceste substanțe sau cu deținătorii acestora. Chiar dacă fenomenul în mediul rural este mai scăzut, nici ei nu sunt total străini în ceea ce privește consumul de droguri și considerăm că un copil bine pregătit va avea  mai multe șanse să se păstreze curat și să facă alegeri potrivite în ceea ce-l privește.”

Nici polițiștii Serviciului Rutier nu stau deoparte când vine vorba de începutul anului școlar, iar subinspectorul Daniel Ilban a precizat că poliția rutieră a desfășurat activități specifice de instruire a șoferilor de microbuse școlare. „Conform datelor obținute de la Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare pe drumurile publice vor circula 111 microbuze școlare. Având în vedere aceste aspecte, poliția rutieră a desfășurat activități specifice de instruire a acestor conducători de autovehicule, fiind instruiți un număr de 170 conducători auto.”.

Cu ocazia începerii noului an școlar polițiștii rutier vor desfășura activități pentru respectarea legislației rutiere în vigoare cu un accent deosebit pe respectactarea prevederii legale privind numărul maxim de elevi transportați în aceste autovehicule să nu depășească numărul maxim de persoane prevăzut în certificatul de înmatriculare.

Poliția rutieră a desfășurat activități specifice în proximitatea unităților de învățământ preuniversitare, ocazie cu care au fost verificate semnalizarea rutieră aferentă, nefiind constatate nreguli. „Recomandăm participanților la trafic să repsecte prevederile legistalției rutiere.”

Tags: campanie  an scolar  siguranta  elevi  
1498 vizite
Distribuie pe